V mestskom parku otvoria Vianočné remeselné trhy

21.12.2010 Stropkov

Stropkov 21. decembra (TASR) – Viac ako 30 remeselníkov zo severovýchodného Slovenska, ale aj zo susedného poľského prihraničného regiónu bude ponúkať svoje výrobky na 4. ročníku Vianočných remeselných trhov, ktoré ...
Ako dnes uviedol pre TASR hovorca mestského úradu Imrich Makó, návštevníci trhov budú môcť obdivovať zručnosť remeselníkov a kupovať vianočné darčeky v mestskom parku od 9. hodiny. Keďže okres Stropkov je známy množstvom chovateľov včiel, v predajných stánkoch nebudú chýbať výrobky z včelích produktov. Okrem toho tu však nájdu aj vianočné ozdoby, drevené hračky, keramiku a ďalšie ľudovoumelecké výrobky.
V kultúrnom programe so začiatkom o 16. hodine vystúpia Miešaný spevácky zbor KARMEL, Zbor sv. Cyrila a Metoda pri kláštore redemptoristov a žiaci speváckeho odboru Základnej umeleckej školy Františka Veselého v Stropkove.
Makó dodal, že od 9. do 18. hodiny bude súčasne prebiehať aj verejná zbierka pod názvom Dobročinné vianočné trhy. V stánku označenom logom OZ Ohnivé srdce lásky budú dobrovoľníci prezentovať a predávať vlastnoručne zhotovené výrobky v tvorivých dielňach. Celý výnos bude použitý na verejnoprospešné aktivity združenia.
Vlastné stánky budú mať aj členovia Základnej organizácie Slovenského zväzu zdravotne postihnutých, Rómske komunitné centrum a Domov sociálnych služieb.
 

Vyberte región